fbpx

Sörfőzde a szomszédban

Sörfőzde a szomszédban Previous item Bár a klubban - megújul a... Next item Igazi Pécs igazi pécsiektől

Sörfőzde a szomszédban

A felújítások és az arculatváltás során is fontosnak tartottuk a helyi cégekkel való kooperációt, együttműködést. Pécs legrégebbi szórakozóhelyeként kötelességünknek érezzük a helyi értékek megjelenítését és nevüknek tovább öregbítését. Ez a felfogás az itallapunkon is tükröződik: nálunk kizárólag Pécsi Sör kapható. 

A Pécsi karsztvízre épülő sörfőzés múltja, az 1301-ben már működő Ferences rendi kolostorhoz köthető. Majd a Pannónia Sörgyárat 1993-ban egy bécsi székhelyű sörkonszern vásárolta meg, ami több technológiai fejlesztést hajtott végre, és a hagyományos Szalon márka fejlesztése mellett, licenc sörgyártást is meghonosított. A gyár 2017 óta magántulajdonban van és kisüzemi főzdeként üzemel.

Kínálatuk folyamatosan bővül, a Pécsi Craft, Prémium, Szalon és Radler mellett már BIO sörkülönlegességeket is fogyaszthatunk. A BIO-sörgyártás 2019-ben indult meg, ennek a gyors kiszélesítését stratégiai célnak tekinti és tervezi, hogy a következő években a Prémium márkák teljes átállítása lehetséges lesz ökológiai alapanyagokra.

Sokan nem tudják, de a kisüzem gluténmentes sörrel is büszkélkedhet. A Pécsi Prémium Lagert megannyian ismerik, azonban a kellemesen malátás, réz színű bécsi ászok sört gluténmentes formában is kínálják. Az árpamalátából előállított sörlevet az erjesztés alatt olyan technológiai folyamatoknak vetik alá, amelyek garantálják a gluténmentességet.

A Pécsi Sörgyár és Sörház kapcsolata túlmutat az egyszerű szomszédságon. Szeretnénk továbbadni a fiatalabb generációknak is a pécsi sörök zamatát, így ha nálunk jártok, ne felejtsetek el egy kör pécsit is kikérni…

7624 Pécs
Xavér utca 19.