fbpx

SRHZ TOP 10 – DJ Novák – 18. hét

SRHZ TOP 10 – DJ Novák – 18. hét Next item SRHZ TOP 10 - DJ Mika ...

SRHZ TOP 10 – DJ Novák – 18. hét

1: Hogy kerültél kapcsolatba a zenéléssel ?

Ifjúkorom hajnalán amikor elkezdtem bulikba járni nem a csajokat kerülgettem elsőként hanem a bulihoz szükséges technikát.
Viccet félretéve nagyon megfogott az egész miliő, a hangulata az éjszakai életnek és kitartó (több éves) munka gyümölcse az lett, hogy saját pályára tudtam állni.
Mindez segítség nélkül nem megy, így az akkori felkapott lemezlovasok egyike mellé szegődve indultam el felfelé a szamárlétrán és a kitartó munkának, mint később kiderült meglett a gyümölcse.

2: Milyen stílust képviselsz ?

Aki járt már több bulimban annak lehet valamennyi rálátása, hogy a pakliban én vagyok Jolly Joker. Azaz többféle stílusban otthonosan mozgok de jellemzően csak azokban lehet hiteles az ember amelyeket szereti. A pályám elején az alapok elsajátításban benne volt az egyik alappillér, hogy az aznap esti közönségnek jól kell magát éreznie.
Több összetevője és feltétele van ennek is, de nagy százalékban a zene és a DJ felelős az (alkohol :D) mellett a jó hangulatért.
Törekszem a legjobb hangulatot kihozni a buliból annak a pontos tudatában, hogy bizony mindenkinek én sem fogok tudni megfelelni.

3: Általában hogy készülsz fel 1-1 bulira? Van valami megszokott “rituáléd” ? 

Mindenkinek tisztában kell lenni a testi adottságaival a tekintetben, hogy mennyire tudja magát lezúzni egy-egy éjszaka alkalmával. Jellemzően 100-200 km-es távolságra vannak azok a klubok ahol zenélek hétvégén.
Így kellő figyelmet kell fordítani a buli előtti pihenésre egy 2-3 órás alvás formájában.

4: Melyik szórakozóhelyeken találkozhatnak veled a követőid, mik a tapasztalataid más helyeken Pécshez viszonytva.

Retro Klub – Szeged
Szegedre már 2006-óta járok és egyszerűen imádom. Szegeden kultúrája van a hétvégi haveros, beszélgetős kocsmás estéknek amelyek folytatódnak a klubokban. Bár a szórakozóhelynek RETRO klub a neve mégis péntek esténként a legjobb Hip-Hop/RnB dalokat veszem elő, és köszönhetően a sok külföldi diáknak nagy létszámmal és sikerrel megy már hosszú évek óta.

M-Club – Mosonmagyaróvár
Az ország nyugati szegletében szinte minden nyugati. Ezen a helyen inkább a fiatal korosztálynak való és tetsző modern klub zenéket játszom az ország legfelkapottabb fellépői mellett.

Dunafitt – Dunaújváros
Hazai vizeken evezek amikor ezen a helyen zenélek. Itt viszont a régi kedvenceket játszom a ‘80-as évektől kb 2010-ig tartó időszakból. Rengeteg ismerős és barát jellemzi ezeket a bulikat ahol szinte mindenkit ismer az ember, vagy van róla sztorija.

5: Szerinted mitől lesz valaki “jó DJ” ?

Úgy tartja a mondás, hogy akarni a wc-n kell.
Na ez igaz erre a “szakmára” is. A kitartó és alázatos hozzáállás elengedhetetlen része a dolognak, de ha valakiben nincsenek meg a szükséges készségek, akkor neki magához képest 100% felett kell teljesítenie, hogy egy elfogadható szintet hozzon.
Gondolok itt zenei hallásra, ízlésre, illetve vallom, hogy egy valamire való szórakoztató DJ-nek nincs ki mind a négy kereke. 😀
Ha valaki tisztában van a gyengeségével az nagy előnyt jelent, ha önkritikája is van akkor nem nagyon tud mellélőni. Ne tolja túl magát, ne szerepeljen többet egy buliban mint amennyi szükséges.

6: Ha kellene választanod egy követendő példát a feltörekvő DJ-k számára ki lenne az ? Miért ?

Konkrét példát nem tudnék említeni de ha valakinek szimpatikus a személyisége, a pultban nyújtott alakítása akkor talán nem tud nyúl mellé.

7:  Mikor zenéltél először a Sörházban? Hogy emlékszel rá vissza ?

Pár évvel ezelőtt az egyik kedves kollégám/barátom ajánlott be mert szüksége volt valakire aki tud R&B zenét játszani és tudja vinni alkalmi jelleggel a TTK keddeket.
Emlékeim mindig jók mert az egyetemista közönségnél nem nagyon van hálásabb, így jól kiegészítjük egymást.

8: Mit csinál DJ Novák amikor épp nem lemezeket pörget ?

Boldog családi életet él, egy nagy lány és egy pici fiú gyermek édesapja aki megtesz mindent a családja boldogságáért.
Ezen kívül egy fémforgácsoló műhelyem van így, hétköznap forgácsolással keresem a kenyerem.
Különböző vállalkozásoknak készítek gépalkatrészeket pontos műszaki dokumentáció alapján.

9: Elárulnál-e egy olyan titkot, amit szerinted a követőid nem tudnak rólad?

Attól egyszerűbb ember vagyok mintsem, hogy titkaim legyenek.

7624 Pécs
Xavér utca 19.