fbpx

SRHZ Retro TOP 10 – DJ Gergő Laci – 16. Hét

SRHZ Retro TOP 10 – DJ Gergő Laci – 16. Hét Previous item SRHZ TOP 10 - DJ Mika ... Next item SRHZ - TOP 10 by Crazywell...

SRHZ Retro TOP 10 – DJ Gergő Laci – 16. Hét

1: Hogy kerültél kapcsolatba a zenéléssel ?

16-17 évesen az akkori baráti körömmel együtt szilvesztereztünk és nekem volt meg a felszerelésem a zenélléshez…..ez volt az első bulinak mondható “fellépés”. Akkor még én se gondoltam, hogy ez lesz az egyik szakmám.

2: Milyen stílust képviselsz ?

Alapvetően Retrót játszom, de van olyan Club, ahova fiatalabbak járnak és több körülmény miatt is, játszok még Reagetont, Latint illetve R&B-t is.

3: Általában hogy készülsz fel 1-1 bulira? Van valami megszokott “rituáléd” ? 

A fellépések napját lazára veszem, semmi más megterhelőt ott nem csinálok, délután 3-4 órát alszom, rápihenek az estére. Indulás előtt kedvenc kávézóban kedvenc kávé, illetve buli előtt 1 Jameson-Cola….ezek a másnak furcsa dolgok, nálam kb 10 éve megvannak

4: Lehet-e manapság “újat” mutatni a közönségnek retro vonalon, vagy a kötelező darabokra kell építeni ?  

A Retróra jellemző, hogy csak a legnagyobbakkal lehet bulit csinálni, de ott az a kör annyira széles, hogy lehet változatosan játszani, illetve pár darab ritkaságot is simán el lehet adni.

5: Melyiket tartod nehezebb feladatnak: Egy esküvői felkérés, vagy egy klub buli ? 

Esküvő vagy Club? Mind a kettőnek megvan a nehézsége, az esküvőbe minden belefér, amit a pár szeretne, ott a velük történt beszélgetések, kívánságlisták alapján szabom a bulit az ő arculatukra. Itt gyakorlatilag bármilyen stílus belefér, amit ők szeretnének. A clubban ragaszkodni kell zenében az adott estén meghirdetett stílushoz és pont az a nehézsége, egy stíluson belül úgy kell legyenek a hangulat hullám hegyek és völgyek, hogy a közönség a legjobban érezze magát. Minden buli más, esküvőben és Clubban egyaránt, mindegyik éjszaka egy új feladat és kihívás!

6: Ha választhatnál, melyik előadóval/előadókkal lépnél fel egy buliban ? 

Itthoniakkal majdnem mindenkivel voltam már, fesztiválokon és Clubban egyaránt, talán a Total Dance külföldi sztárvendégekkel az ami még bakancslistás……

7:  Mikor zenéltél először a Sörházban? Hogy emlékszel rá vissza ?

Pontosan nem tudom, kb 7 éve volt az első bulim a Sörházban, a Sólyom Norbi (akkori HÖK elnök) hívott fel teljesen ismeretlenül, azzal a dumával, hogy náluk nem igazán megy a retró, fél évente csinálnak egyet de nem szoktak jók lenni. Rám gondolt, hogy engem még kipróbálnának mint utolsó esély ennek a dolognak, mert látja hogy több nagy diszkóba dolgozom. Ja és ő személy szerint utálja a retrót.

Sosem fogom elfelejteni, sorban jöttek bemutatkozni a helyi diszkósok akik egyébként tök rendesek voltak, “figyelj itt fél 3-kor vége szokott lenni”, “mostanában nagyon gyenge” mondatokat kaptam, én meg meghúztam a vállam, valami majd lesz

. A buli szenzációs volt, a retrót utáló Sólyom Norbi hajnal 4-kor még ott ugrált előttem “kurvajóóvagy” kiabálások közepette, még akkor is tele teremmel….na onnantól a TTKeddek retróval a legerőssebb létszámokat és hangulatot hozzák.

8: Mit csinál Gergő Laci amikor épp nem lemezeket pörget ?

Több vállalkozásom van, a zenélésen kívül még az autókat szeretem, autókat polírozok, illetve ha nem dolgozom a családommal vagyok, van 3 lányom.

9: Elárulnál-e egy olyan titkot, amit szerinted a követőid nem tudnak rólad?

Tanyán lakom a város zajától 7 km-re, erdő közepén szomszédmentesen…..és a Dj pult itthon soha nincs összerakva, kivéve most hogy karantén van.

7624 Pécs
Xavér utca 19.